Image Alt

Ručno rađena prirodna kozmetika Šarm

Proizvodi prirodne kozmetike Šarm su potpuno prirodni i kvalitetni, imaju pozitivno dejstvo na kožu i mogu da pomognu kod određenih stanja i promena na koži kao što su psorijaza, ekcemi, akne, bubuljice, hemoroidi, suva koža i koža sklona perutanju.

Svi proizvodi su dermatološki testirani, poseduju sertifikat i provereni su od strane porodice i prijatelja na osnovu čijih utisaka korigujemo proizvode po njihovim željama, potrebama i savetima.

Celokupan postupak proizvodnje je ručni, od kuvanja i mešanja, preko sečenja, obrade i pakovanja i zbog toga oduzima dosta vremena. Proizvodnja se odvija u malim serijama, jer jedino tako je moguće garantovati kvalitet svakog pojedinačnog proizvoda.

Prilikom pravljenja sapuna i krema koriste se biljke poznate po svojim lekovitim svojstvima. Većina biljaka koje se koriste prilikom izrade se sade i beru u čistoj prirodi na Staroj planini i u okolini Pirota, daleko od bilo kakvog izvora zagađenja.

U sastav proizvoda pored biljaka ulaze i eterična ulja, u vrlo ograničenim količinama. Eterična ulja limuna, nane, narandže, bora, lavande, ruzmarina, eukaliptusa i druga se kombinuju prema nameni proizovda i dobijaju se prirodnim putem iz biljaka, a pored lekovitih svojstava, daju i blagotvoran miris.

Rucno radjeni sapun - prirodna kozmetika sarm

Prirodnu kozmetiku Šarm odlikuju dugogodišnje iskustvo, znanje i ljubav prema prirodi. Sve proizvode pre svega radimo za našu porodicu i zbog toga nam je važno da sve bude potpuno prirodno. Količine svih sastojaka su precizno izračunate na osnovu proračuna. Prilikom izrade ručno rađene prirodne kozmetike veoma je važno znati karakteristike svake sirovine koja se koristi, uticaj sirovina na kožu kao i međusobni uticaj i kombinaciju određenih sirovina. Samo na taj način se može dobiti proizvod visokog kvaliteta koji zadržava sve korisne karakteristike sirovina od kojih je napravljen.

Proizvode prirodne kozmetike Šarm možete pronaći i u manastirima Sukovo i Temska u okolini Pirota.

KVALITETNI SAPUNI RAĐENI TOPLIM POSTUPKOM

Naši sapuni su prirodni, fini i mekani, namenjeni za svakodnevnu negu lica i tela. Sadrže visok procenat prirodnog glicerina u kombinaciji sa eteričnim uljima i biljnim komponentama koje neguju kožu i zadržavaju njenu prirodnu vlažnost. Poseban kvalitet sapunima daje kozje mleko, koje hrani kožu, sprečava proces starenja, održava elastičnost i vlažnost kože. U sastav sapuna ulaze: maslinovo ulje, palmino ulje, ulje semenki grožda i ricinusovo ulje. Dodaju se neven, kopriva, menta (nana), žalfija i drugo bilje poznato po svojim lekovitim svojstvima. Naši sapuni predstavljaju riznicu hranljivih sastojaka za kožu i 100% su biorazgradivi, ne sadrže veštačke boje i u njima ne postoji apsolutno nijedan sastojak koji nije prirodan.

Korišćenjem toplog postupka dobija se proizvod višeg kvaliteta jer je celokupan proces saponifikacije u potpunosti završen. Usled toga, sve biljke, mleka i ulja koja se dodaju u sapune zadržavaju svoja svojstva i podižu kvalitet svakog sapuna. Ispitivanja sapuna prirodne kozmetike Šarm pokazala su da je koncentracija natrijum hidroksida 0.05% što predstavlja deset puta manju vrednost od maksimalne zakonom dozvoljene.

KREME KOJE VAŠA KOŽA ZASLUŽUJE

Kreme prirodne kozmetike Šarm prave se isključivo od prirodnih i jestivih sastojaka kao što su kakao puter, shea puter, bademovo ulje, kokosovo ulje, maslinovo ulje, orahovo ulje i pčelinji vosak. Svi sastojci koji se koriste imaju blagotvorno dejstvo na kožu, osvežavaju je i revitalizuju, umiruju, čine je elastičnom i mekom na dodir. Kreme se koriste kako za negu suve, starije i zrelije kože sklone borama, tako i za negu mladalačke kože sklone aknama i bubuljicama. Mogu se koristiti prema potrebi, kada je koža izložena promenljivim vremenskim uslovima kao što su sunce, kiša, vetar i suv vazduh.

Sve kreme prirodne kozmetike Šarm čini kombinacija ulja, putera i pčelinjeg voska, a nijedna krema ne sadrži vodu. Naša zamisao je od početka bila da ne pravimo kreme koje za osnovu imaju vodenu bazu, jer takve kreme uglavnom sadrže emulgatore koji povezuju ulje i vodu, konzervanse i ugušćivač. Kreme prirodne kozmetike Šarm se tope na temperaturi kože lica i tela, malo su čvršće i masnije od industrijskih krema pa tako duže traju i pokrivaju veću površinu kože. Kod naših krema nema vode, nema veštačkih boja, emulgatora, konzervansa, parabena i ostalih dodataka iz hemijske industrije. U kreme se po želji mogu dodati i eterična ulja u ograničenim količinama koja se dobijaju prirodnim putem iz biljaka.

PUTER ZA TELO I HIDROLAT LAVANDE

Pored ručno rađenih sapuna i krema, asortiman proizvoda prirodne kozmetike Šarm upotpunjuju puter za telo i hidrolat lavande. Puter za telo je kombinacija kakao putera i shea putera i on predstavlja zamenu za mleko za telo. Posebno je interesantno da se nalazi u čvrstom stanju, u obliku sapuna, što omogućava lako nanošenje i duže trajanje putera za telo. Topi na temperaturi tela, veoma lako se razmazuje i duboko hidrira kožu, a preporučuje se upotrebna nakon tuširanja. Potpuno prirodan i kvalitetan proizvod koji ne sadrži vodu za razliku od mleka za telo, koje uglavnom sadrži oko 60% vode.

Hidrolat lavande je još jedan potpuno prirodan proizvod koji se dobija destilacijom biljke lavande i ne sadrži aditive, alkohol, boje i konzervanse. Odlikuje se prijatnim mirisom i deluje umirujuće i regenerativno na sve tipove kože. Najčešće se primenjuje za hidrataciju kože, kao tonik za skidanje šminke, za umirivanje kože nakon brijanja i depilacije. Na kožu deluje umirujuće, naročito nakon sunčanja i usled opekotina, kao i prilikom ujeda insekata i svraba. Takođe, preporučuje se za osvežavanje kože lica tokom letnjih vrućina, za tretiranje akni i drugih upalnih stanja kože. Zbog svojih blagih svojstava može da se koristi i za negu kože beba i male dece. Pored toga, hidrolat lavande takođe može da se koristi kao osveživač vazduha, kao dodatak vodi prilikom peglanja i kao blago dezinfekciono sredstvo.

Osetite nežni dodir prirode na Vašoj koži